Jw Marriott da gerçekleştirilen etkinlikte Checkpoint ürünlerinin sunumu gerçekleştirildi. Güvenlik adına best practices ve ddos korunma yöntemlerinden bahsedildi.
Checkpoint ürününde gerçek tabanlı imza oluşturarak normal trafiği ve ddos trafiği ayirmaya yarayan bir teknolojinin sunumu gerçekleştirildi. Bu teknoloji ile normal trafik dışında bir trafik olustugunda bu trafik tipine göre otomatik bir imza oluşturuluyor ve otomatik imza oluşturulmaya başlanıyor ve atak en fazla 18. Saniyede durduruyor. Bu işi yapan ürün ise Checkpoint ddos detection ürünüdür.
Peki kurumlarda bu ürün nasıl konumlandiriliyor ?
Önce network trafigi dinleniyor en az 7 gün ve cihaz trafiği öğreniyor. Daha sonra kurum politikalarına göre engelleme modu denen atak önleme özelleştirilebilir.
Bu ürün firewall dışında firewall un önünde yer alan bir ürün ancak bence zaten ISP den alıyorsan bu hizmeti başka bir ürüne ihtiyaç yok
2. Sunumda Orhan Babalık tarafından gerçekleştirildi
Daha çok Checkpoint ürünlerinin gerekliliği ve birbiri ile uyumlu çalışması hakkında bilgiler verdi. Raporlamanin etkin bir sekilde yapildigindan bahsetti. Ayrica güvenlik best practices lerden bahsetti.
Etkinliğin sonuna doğru DDOS demoları sendblast demoları gerçekleştirildi. Faydalı bir etkinlikti.